Gezond personeel, gemotiveerd en goed inzetbaar

Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) heeft vanaf oktober 22 miljoen euro Europees geld te verdelen. Dit speciale geldpotje is bedoeld voor bedrijven om hun personeel langer gezond, gemotiveerd en goed inzetbaar moeten houden. Het gaat hier om Europees geld.

Nederlanders moeten langer door werken door de verhoging van de AOW-leeftijd. Bedrijven worden opgeroepen ideeën in te dienen om hun werknemers gezonder en gelukkiger te maken. Denk aan het verminderen van werkstress, betere werksfeer, sporten, gezonde voeding.

Het is gebleken dat bij gezonde en gelukkige werknemers het ziekteverzuim daalt. Gezond personeel zorgt bovendien voor een hogere productiviteit. Investeren in werknemers is goed voor alle partijen.

 

 

Plaats een reactie