Ziek Algemeen

Ziek informatie website

Je ziek voelen is een ruim begrip en omvat eigenlijk alles wat je ziek maakt en/of waar je ziek van bent. Het is een begrip wat lijdt tot veel spraak- en begripsverwarring omdat niet iedereen even vaardig is om de symptomen te beschrijven en de symptomen kunnen door iedereen anders worden beleefd.  Dit laatste geldt met name voor mensen uit andere culturen want de ziekten die wij kennen, hoeven daar niet bekend te zijn. Ook zijn er geen eensluidende omschrijvingen over de begrippen ziekte, aandoening, handicap en stoornis. Vaak zijn dit allemaal overkoepelen namen waarin slechts grove onderscheiden kunnen worden gemaakt zoals aangeboren/niet-aangeboren, fysiek/psychisch, overdraagbaar/niet-overdraagbaar enzovoort.  Vaak denkt men bij ziek aan verkoudheid, keelpijn, oorpijn, hoofdpijn, koorts, griep en misselijkheid.

Sommige ziekten of aandoeningen zijn makkelijk aan te tonen door middel van een lichamelijk onderzoek, wat kan bestaan uit bloed-, urine of ontlastingstesten, testen voor specifieke lichaamsdelen en nog veel meer. Dit geldt met name voor infectieziekten. Als men eenmaal het (micro)organisme heeft gelokaliseerd kan men doeltreffende maatregelen nemen om deze boosdoener te elimineren. Het ligt wat gecompliceerder bij verslavingsziekten, waarbij de een persoon afhankelijk is geworden van een bepaalde gewoonte of een bepaalde stof waar het lichaam behoefte aan heeft. Men kan hierbij aan verschillende soorten verslavingen denken: alcohol, roken, drugs, eten, koffie of aan andere vormen van verslavingen zoals bijvoorbeeld gokken of het internet. Van een verslaving spreek je als de persoon in kwestie niet kan stoppen met de gewoonte, alsmaar meer wil en dat dit ten koste gaat van andere zaken. Een andere indicatie om te zien of iemand verslaafd is, is het hebben van ontwenningsverschijnselen die zich op diverse manieren kunnen manifesteren.

Als je je niet lekker voelt, kan dat ook een gevolg zijn van slechte eetgewoonten of te weinig bewegen. Door het volgen van een aangepast dieet, dat men voor langere tijd kan volhouden en tot een way of life kan maken, zijn dit soort problemen vaak te verhelpen. Er zijn heel veel diëten beschikbaar en er is er natuurlijk wel een die bij je past. Naast alle narigheden die gepaard gaan met het hebben van een ziekte, afwijking, aandoening of handicap is er natuurlijk ook nog het kostenplaatje. We zijn allemaal verplicht verzekerd, maar het kan je een hoop geld schelen als je die verschillende verzekeringsmaatschappijen met hun pakketten eens op een rijtje zet, toegespitst op jouw persoonlijke situatie. Op deze website vind je ze allemaal bij elkaar en het loont echt de moeite om daar eens goed voor te gaan zitten.

Zorgverzekering 2016

Bij ziekte is het belangrijk dat je goed verzekerd bent. Kies daarom zorgvuldig uw zorgverzekering. In 2016 gaat er weer veel veranderen binnen de wereld van ziektekostenverzekeringen. Kijk goed wat uw zorgpolis allemaal dekt en wat u echt nodig heeft. Vind een voordelige zorgverzekering op maat welke voldoet aan uw persoonlijke eisen.