Roken

Roken

Roken is het nuttigen van tabak. Het is zeer schadelijk voor de gezondheid door de aanwezigheid van nicotine in de sigaret. Bovendien werkt de nicotine zeer verslavend. Zin hebben in een sigaret is niets meer dan dat de hersenen een signaal sturen naar het lichaam trek te hebben in nicotine. Overal ter wereld is tabak verkrijgbaar en worden de accijns verhoogd om het aantal rokers terug te dringen.

Ernstige gevolgen van roken

Roken en meeroken zijn zeer schadelijk en stimuleren veel lichamelijke ziektes.

Jaarlijks sterven er 200.000 mensen in Nederland aan ziektes die veroorzaakt worden door roken. Zoals bijvoorbeeld kanker, hart en vaat ziektes en COPD. De overheid wilt er dus alles aan doen het roken te ontmoedigen binnen Nederland door het verhogen van de accijns en door het roken verboden te maken in openbare ruimtes zoals de horeca en diverse werkplekken.

Leeftijdsgrens tabaksverkoop 18+

Om het aantal rokers binnen Nederland terug te dringen heeft de overheid per 1 Januari 2014 besloten de leeftijdsgrens voor het aanschaffen van tabak te verhogen naar 18 jaar. Op deze manier wilt de overheid het aantal jongeren dat rookt terugdringen. Tegenwoordig zijn er ook shisapennen te verkrijgen om het stoppen van roken te ondersteunen. Deze pennen bevatten alleen nicotine maar geen tabak wat schadelijk is voor de gezondheid.