Gemeente Etten-Leur

Sinds 1 januari 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor flink wat taken op het gebied van jeugdhulp, maatschappelijke ondersteuning en werk.

Tot die tijd lagen deze taken nog bij het Rijk, de provincie en zorgverzekeraars. Het zijn de sociale voorzieningen die we in de afgelopen jaren hebben opgebouwd om kwetsbare mensen in onze samenleving te ondersteunen. We noemen de veranderingen de decentralisaties in het sociaal domein.

Wat zijn de nieuwe taken van de gemeente?

Sinds 1 januari 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor de ondersteuning van de kwetsbaarste groepen in de samenleving. De gemeenten kregen er de volgende taken bij:

 • Zorg voor de jeugd
 • Ondersteuning aan huis voor mensen die dit nodig hebben vanwege een beperking, ouderdom of een chronische ziekte
 • Inkomensondersteuning en ondersteuning bij het zoeken van werk

Waarom is dit beter?

Door de taken bij de gemeente weg te leggen, organiseren we de hulp en ondersteuning dichterbij. We organiseren het bij jou in de wijk en we zoeken naar hulp die passend is bij wat jij nodig hebt. Je kunt met al je vragen op één plek terecht, namelijk bij het wijkteam bij jou in de buurt. Er is één persoon die samen met jou (en je gezin) de hele situatie bekijkt en meedenkt welke begeleiding en ondersteuning (voor het hele gezin) passend is. Dat werkt beter voor jou én geeft minder kosten voor de samenleving.

Waar moet ik zijn (met een vraag over)(voor) ondersteuning of zorg?

We vinden het belangrijk dat je eerst kijkt naar wat je zelf kunt oplossen of waar familie, vrienden, buren en vrijwilligers je bij kunnen helpen. Lukt dat om wat voor reden dan ook niet, dan kan je met al je vragen terecht bij het wijkteam. Kijk op www.etten-leurdoethetgewoon.nl/wijkteam voor de inlooplocaties en spreekuren waar je vrij kunt binnenlopen. Bellen of mailen kan ook: (076) 502 40 30 of wijkteam@etten-leur.nl.

Wijkteams

Heb je vragen over of problemen met opvoeden, gezondheid, met werken of met geld? En kom je er zelf niet uit? Dan kan je sinds 1 januari 2015 voor advies, ondersteuning of hulp terecht bij één van de vier wijkteams in Etten-Leur. Benieuwd hoe het wijkteam werkt? De gemeente legt het in een video graag even uit.

Meer informatie? Kijk op www.etten-leurdoethetgewoon.nl/wijkteam, bel met (076) 502 40 30 of mail naar wijkteam@etten-leur.nl.

Wmo en Loket elz

Algemene informatie

Bij loket elz, het startpunt voor welzijn, zorg en wonen, wordt het steeds drukker. Inwoners van Etten-Leur en Zundert weten de weg naar elz goed te vinden. Elz blijft haar dienstverlening verbeteren. En elz wil de administratieve last voor u verminderen.  U kunt loket elz van maandag tot vrijdag tussen 09.00 uur en 12.00 uur bereiken op telefoonnummer (076) 502 40 25. Wmo-loket elz zal samen met u kijken naar een oplossing op uw vraag, waarbij het resultaat voorop staat. Allereerst wordt er gekeken naar uw eigen mogelijkheden en de mogelijkheden binnen uw netwerk. Als de situatie het toelaat zal dit vraaggesprek direct met u worden gevoerd of er kan een vervolgafspraak met u worden gemaakt. Fijn voor u, want u weet dan meteen waar u aan toe bent.

Een aanvraag is pas een aanvraag als wij een ondertekende akkoordverklaring hebben ontvangen. U krijgt een verkort aanvraagformulier thuisgestuurd. Hierop staan al uw gegevens al vermeld. U hoeft dus geen uitgebreid formulier meer in te vullen, u hoeft het alleen maar te ondertekenen. Juist omdat we het administratief voor u makkelijker willen maken. U kunt ons ’s ochtends tussen 09.00 uur en 12.00 uur bereiken zodat we met uw aanvraag aan de slag kunnen gaan.

Loket elz (contact en algemene informatie)

 • elz, startpunt voor welzijn, zorg en wonen is gevestigd in het stadskantoor van de gemeente Etten-Leur (ingang via Raadhuisplein of Roosendaalseweg).
 • elz heeft ook een loket in het Gezondheidscentrum ‘De Welborg’ in Zundert.
 • U bent op beide locaties van harte welkom van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur.

Telefoon

U kunt elz bellen van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur op nummer: 076 5024025

Terugbelafspraak

Wilt u een terugbelafspraak maken, klik dan op de volgende link: ‘afspraak maken terugbellen WMO’

Mail

elz@etten-leur.nl

Bezoekadressen

 • Elz Etten-Leur
 • Roosendaalseweg 4
 • Etten-Leur
 • Elz Zundert
 • Welborg 14
 • Zundert

Postadres

 • Loket elz
 • Postbus 10100
 • 4870 GA Etten-Leur

 

Contact met Gemeente Etten-Leur

Snel een vraag stellen naar aanleiding van bovenstaande informatie? Dit kan uiteraard.

Stuur een bericht