Hoge bloeddruk

Wat is hoge bloeddruk?

Hoge bloeddruk is een ernstige aandoening die kan leiden tot hart-en vaatziekten, hartfalen, beroerte, nierfalen, en andere gezondheidsproblemen.
De kracht die het bloed tegen de wanden van de slagaders uitoefent wordt bloeddruk genoemd.  Als deze druk stijgt en hoog blijft na verloop van tijd, kan het lichaam op vele manieren beschadigen.

Te hoge bloeddruk

De aandoening zelf heeft meestal geen tekenen of symptomen. U kunt het al jaren hebben zonder het zelf te weten. Gedurende deze tijd kan te hoge bloeddruk schade aan uw hart, bloedvaten, nieren en andere delen van uw lichaam toebrengen.
Het kennen van de bloeddrukwaarden is belangrijk, zelfs als je je voelt goed. Als de bloeddruk te hoog is, kan  behandeling helpen om schade aan organen van uw lichaam te voorkomen.

 

Symptomen van hoge bloeddruk

Hoge bloeddruk heeft meestal geen duidelijke symptomen en veel mensen hebben het zonder het te weten. Onbehandelde hoge bloeddruk kan leiden tot ernstige ziekten, waaronder beroerte en hart-en vaatziekten. De enige manier om te weten of u een hoge bloeddruk (medisch bekend als hypertensie) heeft is door uw bloeddruk te meten. In sommige zeldzame gevallen, wanneer een persoon zeer hoge bloeddruk heeft, kan het problemen veroorzaken, waaronder:

hoge bloeddruk

 

– Een aanhoudende hoofdpijn
– Wazig of dubbel zien
– Neusbloedingen
– Kortademigheid

Bezoek uw huisarts als u deze symptomen denkt te hebben.