Tips voor het afvallen

Veel mensen willen afvallen. Het voornaamste bij het afvallen is het doorzettingsvermogen. Als u doorzettingsvermogen heeft wordt het een stuk makkelijker om af te vallen. Kleine tegenslagen kunnen er vaak voor zorgen dat men stopt met het afvallen. Dit kan zijn als iemand even niet meer lekker in zijn vel zit of als er in een bepaalde tijd geen gewicht wordt verloren of zelfs wat aan gekomen wordt. Het is dan belangrijk om snel weer te bedenken wat uw doelstelling waren en dat deze gehaald moeten worden! Of het nou 10 kilo is wat u kwijt wilt of 2 kilo, doorzettingsvermogen is de key!

Voedingspatroon

Het is belangrijk om een juist voedingspatroon te volgen tijdens het afvallen. Het kan natuurlijk wel eens voor komen dat u zich niet helemaal aan het voedingspatroon houdt, maar het is belangrijk om dit wel in grote lijnen te blijven volgen. Als u bijvoorbeeld een ongezonde snack neemt, is het verleidelijk om dat volgende keer weer eens te doen. Probeer de drang naar deze snacks te weerstaan. Als u toch honger heeft, neem dan een gezonde snack. Denk hierbij aan snoeptomaatjes, nootjes of andere eiwitrijke snacks.

Daarnaast is het belangrijk om regelmatig te eten. Met regelmatig wordt er bedoelt dat u op dezelfde tijdstippen eet. Het begint bij een gezond ontbijt. Hiermee brengt u uw lichaam op gang en zal de vetverbranding gestart worden. Elke dag heeft u 3 maaltijden, ontbijt, lunch en avondeten. Zoals hierboven vermeldt staat kunt u tussendoor nog wel eens honger krijgen. Gezonde snacks bieden hier de oplossing! Als u de maaltijden goed aanpast aan uw dieet, zult u op deze manier vanzelf vet gaan verbanden!

Afvallen door uithongeren; niet doen!

Het wordt vaak gedacht dat als u zichzelf uithongert dat u dan veel af zult vallen. Dit zal ook zeker het geval zijn als u dit vol houdt, maar het is niet verstandig om te doen. Het lichaam zal de vetreserves gaan verbranden om toch voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Als u na het dieet weer normaal gaat eten zullen de gebruikte vetreserves weer aangevuld gaan worden door het lichaam voor de volgende keer dat het lichaam weer voedingsstoffen tekort komt. Dan bent u weer gelijk terug bij af! Zorg er dus voor dat u zich tijdens het dieet niet uithongert. Zorg voor een goed voedingspatroon zoals hier boven vermeld en op deze manier zult u zien dat u op lange termijn meer gewicht zal verliezen, dan door op een hongerstaking te gaan!

Fris en fruitdranken laten staan

Fris en fruitdrankjes bevatten veel toegevoegde suikers. Het is dus verstandig om deze te laten staan en te vervangen door water. Water is ten eerste gratis uit de kraan te krijgen en het bevat daarnaast ook geen calorieën. Vooral de fruitdrankjes zijn misleidend voor veel mensen. Er wordt namelijk gedacht dat deze gezond zijn en niet veel suikers bevatten. Toch bevat bijvoorbeeld appelsap veel suiker wat het erg ongezond maakt. Door deze drankjes niet meer te drinken zult u op een makkelijke manier al veel calorieën minder binnen krijgen per dag!

Hopelijk zullen deze tips u helpen bij het afvallen en het bereiken van uw ideale gewicht.