Tien pond in tien dagen dieet

Voor dit dieet moet je drie verschillende fases gaan volgen van elk tien dagen lang. Het idee is om eerst heel erg snel 10 pond af te vallen en daarna nog meer gewicht te verliezen over een periode van dertig dagen.

Fase één

In de eerste fase van het tien pond in tien dagen dieet ga je een dieet volgen van 900 calorieën per dag, om het snelle afvallen meteen goed op gang te brengen. Je legt de nadruk op het eten van groente en volkoren producten. Je zal minder last van honger krijgen, omdat je weinig suikers en koolhydraten tot je neemt.

Als je het einde hebt bereikt van de eerste fase, dan kun je tot maximaal tien kilo zijn kwijt geraakt, lang niet slecht voor een tien dagen durend dieet!

Fase twee

In de tweede fase van het dieet wordt het aantal calorieën opgevoerd tot 1200 calorieën per dag. Daarnaast worden er bepaalde producten toegevoegd die je kunt eten. Deze producten zijn voedingstoffen met specifieke voordelige eigenschappen, zoals anti ontstekende werking en stimulatie van de vetverbranding. Je kunt je voorstellen dat met 1200 calorieën per dag de nadruk nog steeds ligt op veel groente en gezonde granen, een tripje naar de Burger King kun je vergeten!

Fase 3

De laatste fase van het dieet bevat nog een keer een verhoging van het aantal calorieën per dag. Nu mag je in totaal 1500 calorieën per dag tot je nemen. Het dieet schrijft in deze fase voor om twee eieren per dag te eten, omdat ze veel proteïne bevatten en ook stoffen bevatten die helpen bij het verbranden van vet.

Niet aankomen na het dieet

Om niet het verloren gewicht weer aan te komen wordt geadviseerd om globaal zoveel mogelijk fase drie aan te houden, aan te vullen met twee á drie dagen per week een maaltijd waar je niet op de calorieën let.

Om dit dieet vol te houden kun je het beste eiwitrijke en koolhydraatarme producten eten, zoals bijvoorbeeld kip, kaas met weinig vet en groente. Drink water, groene thee of koffie, maar uiteraard zonder suiker! Om nog sneller af te vallen kun je uiteraard ook wat meer gaan bewegen, ook nadat je het dieet hebt voltooid is het aan te raden om te blijven sporten.