Bananen dieet

Het bananen dieet bestaat uit een eetschema, waarbij een belangrijk product, je raadt het al, de banaan is! Het dieet is bedacht door de Japanner Hitoshi Watanabe en zijn vrouw. Nu denk je misschien: Een dieet met alleen maar bananen, zou dat nou wel gezond zijn? Je hebt gelijk, dat is helemaal niet gezond! Gelukkig bestaat het dieet uit het eten van banaan voor ontbijt, voor de rest van de dag staan andere maaltijden gepland. Je zou het dieet dus ook “Het bananenontbijt dieet” kunnen noemen.

Het dieet is erg simpel, maar velen hebben positieve effecten ondervonden van dit dieet. Dit komt vermoedelijk omdat bananen effect hebben op je verteringsstelsel en je metabolisme kunnen verhogen.

Naast bananen voor ontbijt moet je bij het ontbijt lauwwarm water drinken. De reden hiervoor zou zijn dat je daar een voller gevoel van krijgt en dat het de spijsvertering zou helpen.

Een ander advies dat hoort bij dit dieet is om je avondmaaltijd voor acht uur ‘s avonds te eten. Daarnaast is het belangrijk om geen toetje te nemen, dit bevat namelijk meestal veel ongezonde vetten en suikers.

Een bijkomende leefregel is dat je in het algemeen voor twaalven in de avond moet gaan slapen. Het idee hier achter is dat veel wetenschappelijk onderzoek een verband suggereert tussen overgewicht en slapeloosheid.

Verder zijn in dit dieet zuivelproducten en alcoholische drank niet toegestaan. Als je een maaltijd eet, eet dan zoveel dat je het gevoel hebt voor ongeveer tachtig procent vol te zitten. Bij een maaltijd mag er als drank alleen lauw water gedronken worden.

De bananen die bij het ontbijt worden gegeten mogen niet ingevroren zijn geweest, en moeten verder vers en onbewerkt zijn. Gebakken banaan en dergelijke varianten zijn dus niet toegestaan bij het bananen dieet.

Een typische dag bestaat dus uit een bananen dieet, een normale lunch, een snack voor tussendoor en een normale avondmaaltijd, zonder dessert.

Nadelen bananen dieet

Behalve de belangrijke voordelen van afvallen zijn er ook nadelen aan dit dieet, hieronder noemen we enkele belangrijke nadelen:

  • Mensen met hypoglykemie kunnen soms een ontbijt met veel koolhydraten slecht verdragen.
  • Bij de lunch en het diner bestaat de mogelijkheid dat je te ongezond eet omdat er verder geen regels zijn voor deze maaltijden.
  • Er wordt niets specifieks gedaan aan sporten of bewegen.