Vakantie midweek Ardennen

Voor wie?

Welzijn Nederland biedt hulp, ondersteuning en advies op maat aan kinderen, jongeren, (jong)volwassenen met een zorgvraag en hun familie, vrienden en kennissen. Welzijn Nederland heeft veel ervaring opgebouwd met ontwikkelingsstoornissen (o.a. Autisme en  ADHD), psychische problemen, gedragsstoornissen en opvoedingsvragen.

Hoe?

Welzijn Nederland organiseert vakantie midweken in de Ardennen in kleine groepjes klanten (maximaal 5 klanten per groep) met één deskundige begeleider. Het gestructureerde weekendprogramma wordt gekenmerkt door ontspanning in een ongedwongen sfeer. Contacten en vriendschappen worden gemakkelijker aangegaan en eigen mogelijkheden en onmogelijkheden worden sneller herkend.

Doelstelling van deze logeeropvang is een verblijfsweekend te bieden met lot- en leeftijdsgenoten onder 24 uurs deskundige begeleiding waarin tevens doelgericht gewerkt wordt aan doelen van de klant op alle levensgebieden. Primair ligt daarbij de focus op: praktisch, sociaal en psychisch functioneren. Begeleiding is gericht op de verzelfstandiging en zelfredzaamheid d.m.v. het herhalen en oefenen van praktische vaardigheden. Door middel van (outdoor) activiteiten wordt er gewerkt aan het versterken van de sociale vaardigheden en het vergroten van het zelfvertrouwen.

Het programma is actief, maar goed haalbaar voor elke deelnemer. Ook zijn er voldoende rustmomenten in het programma. Het programma is geschikt voor deelnemers vanaf +/- 10 jaar. Door een goede afwisseling van activiteiten in de begeleiding blijft het uitdagend, leuk en leerzaam!

Mountainbiken Boogschieten Kajakken

Doelstellingen en middelen

De doelstellingen en middelen waarmee Welzijn Nederland gedurende de opvang werkt zijn o.a. de volgende;

  • Het stimuleren van en ondersteunen bij het aangaan van sociale relaties, het kennismaken met nieuwe activiteiten en situaties en het verbeteren van eventuele belemmerende gedragspatronen.
  • Het leren kennen en accepteren van zichzelf mét hun beperkingen en kwaliteiten, middels het samenzijn met leeftijd –en lotgenoten en ondersteuning van professionele begeleiding.
  • Een rustmoment bieden voor de jongere, welke even weg kan zijn van de druk die het dagelijks leven op hem legt.
  • Het bieden van een vorm van respijtzorg. Dit omvat een rustmoment voor ouders, broers en zussen, welke vaak concessies moeten doen in het belang van de deelnemer en het gezinsleven.

Wanneer en waar?

De vakantieweken Ardennen vinden plaats tijdens  de schoolvakanties. Voor de outdoor weekenden maken we gebruik van onze locatie in de Belgische Ardennen in Polleur.

Survival Life

In de Ardennen vind je Survival Life: dé plaats voor buitenactiviteiten in een prachtige omgeving. Survival Life zorgt samen met Welzijn Nederland voor de weekenden en midweek welke vooral in het teken staan van survival, teambuilding, gezelligheid, groepsprestatie en het op een leuke manier omgaan met elkaar.

We maken gebruik van het bivakterrein. Deze locatie is uitstekend geschikt voor groepen die bij elkaar willen staan en een kampvuurtje willen bouwen. We kunnen van alle sanitaire faciliteiten op de camping gebruik maken, deze liggen op 300 meter loopafstand van het bivakterrein. We huren 2-3 persoonstenten. Verder dien je zelf een matje / veldbed/ luchtbed, slaapzak, warme kleding en eventueel een kussen mee te nemen.

Bivak Welzijn Nederland Tenten bivak Welzijn Nederland