Logeeropvang

Logeeropvang

Voor wie?

Welzijn Nederland biedt hulp, ondersteuning en advies op maat aan kinderen, jongeren, (jong)volwassenen met een zorgvraag en hun familie, vrienden en kennissen. Welzijn Nederland heeft veel ervaring opgebouwd met ontwikkelingsstoornissen (o.a. Autisme en  ADHD), psychische problemen, gedragsstoornissen en opvoedingsvragen.

De logeeropvang  is geschikt voor jongeren vanaf 5 jaar. De jongeren worden op basis van leeftijd ingedeeld in de bungalows

Hoe?

Welzijn Nederland organiseert logeerweekenden in kleine groepjes klanten (maximaal 5 klanten per groep) met één deskundige begeleider. Het gestructureerde weekendprogramma wordt gekenmerkt door ontspanning in een ongedwongen sfeer. Contacten en vriendschappen worden daardoor gemakkelijker aangegaan en eigen mogelijkheden en onmogelijkheden worden sneller herkend.

Doelstelling van deze logeeropvang is een verblijfsweekend te bieden met lot- en leeftijdsgenoten met deskundige begeleiding waarin tevens doelgericht gewerkt wordt aan doelen van de klant op alle levensgebieden. De begeleiding is gericht op het groeien in zelfredzaamheid. Door middel van ontspannende activiteiten wordt er gewerkt aan het versterken van de sociale vaardigheden,  praktische vaardigheden en het zelfvertrouwen. Het programma is geschikt voor deelnemers vanaf +/- 7 jaar. Door een goede afwisseling van het programma blijft het uitdagend, leuk en leerzaam!

Doelstellingen en middelen

De doelstellingen en middelen waarmee Welzijn Nederland gedurende de opvang werkt zijn o.a. de volgende;

  • Het stimuleren van en ondersteunen van sociale relaties, het kennismaken met nieuwe activiteiten en situaties en het verbeteren van eventuele belemmerende gedragspatronen.
  • Het leren kennen en accepteren van zichzelf mét de kwaliteiten en beperking, middels het samenzijn met leeftijd –en lotgenoten en de ondersteuning van de professionele begeleiding.
  • Een rustmoment bieden voor de jongere, welke even weg kan zijn van de druk die het dagelijks leven met zich meebrengt.
  • Het bieden van een vorm van respijtzorg. Dit omvat een rustmoment voor ouders, broers en zussen, die vaak concessies moeten doen in het belang van de deelnemer en het gezinsleven.

Wanneer en waar?

Wisselende locaties in Brabant. We maken gebruik van bungalowparken in Brabant. O.a.:

  • RCN Vakantiepark de Flaasbloem – Flaasdijk 1, 4861 RC Chaam, Nederland
  • Villapark Panjevaart, Haspelstraat 30, 4741 SH Hoeven, Nederland
  • Vakantiepark Beekse Bergen, Beekse Bergen 1, 5081 NJ Hilvarenbeek, Nederland
  • De katjeskelder, Katjeskelder 1, 4904 SG Oosterhout, Nederland
  • Landal Kaatsheuvel, Duinlaan 5, 5171 RN Kaatsheuvel, Nederland
  • Centerparcs de Kempervennen, Kempervennendreef, 5563 VB Westerhoven, Nederland

Voor de logeeropvang kiezen we voor wisselende locaties daar onze ervaring is dat deze groep meer wil worden uitgedaagd. Een vaste locatie wordt vaak als saai ervaren op langere termijn. De keuze van het park wordt bepaald aan de hand van het jaargetijde i.v.m. activiteiten en aanbod/promoties van de parken.

Datums logeeropvang:  Weekend Nederland
Logeeropvang 2021

Vrijdag 8 t/m zondag 10 januari 2021

Vrijdag 19 t/m 21 zondag februari 2021

Vrijdag 12 t/m 14 zondag maart 2021

Vrijdag 16 t/m zondag 18 april 2021

Vrijdag 14 t/m zondag 16 mei 2021

Vrijdag 11 t/m zondag 13 juni 2021

Zomervakantie midweek: 26 juli 2021 t/m 30 juli 2021

Vrijdag 17 t/m zondag 19 september 2021

Vrijdag 15 t/m zondag 17 oktober 2021

Vrijdag 12 t/m zondag 14 november 2021

Vrijdag 10 t/m zondag 12 december 2021

 

Meer informatie:

Klaas Oostendorp
Telephone: 06-22076579
E-mail: klaasoostendorp(at)welzijn.nl

Contactformulier