Verkoudheid

Ieder jaar opnieuw krijgen mensen te maken met een verkoudheid. De belangrijkste oorzaak van een verkoudheid is een beperkte kleding in combinatie met slechte weersomstandigheden. Wanneer de koude haar intrede maakt kan dit er namelijk zomaar voor zorgen dat het lichaam veel vatbaarder wordt voor allerhande aandoeningen. Wil je je goed kunnen wapenen tegen een verkoudheid, dan is een goede kleding en dus ook bescherming absoluut essentieel. Heb je toch op een zeker ogenblik te maken met een verkoudheid en wil je de symptomen in de kern aanpakken, dan is het absoluut zeer belangrijk om de nodige medicatie in te nemen. Alleen met deze medicatie is het namelijk mogelijk om de symptomen te verlichten waardoor de verkoudheid snel in de kern kan worden aangepakt en dus kan worden verholpen.

Verschil tussen verkoudheid en griep

Wie te maken heeft met een ernstige verkoudheid kan vaak moeilijk het onderscheid maken tussen een verkoudheid en een griep. Bij een ernstige verkoudheid kan het bijvoorbeeld ook perfect voorkomen dat je te maken hebt met hoofdpijn en zelfs koorts kan de kop opsteken. Daarnaast kan ook het gevoel tussen beide aandoeningen overeenkomen. Bij een verkoudheid is het bijvoorbeeld mogelijk dat je je even ellendig voelt als bij een griep. Waarin zit dan exact het verschil? Wel, dat is vaak in de intensiteit van de symptomen. Daar waar je je bij een gewone verkoudheid bijvoorbeeld gewoon niet goed voelt is dat bij een griep nog vele malen erger. Een belangrijk verschil gaat ook schuil in de vermoeidheid waar je mee te maken krijgt. Bij een gewone verkoudheid kun je je gewoon moe voelen, maar bij een griep heb je vaak helemaal niet de mogelijkheid om de dagelijkse taken uit te voeren, gewoon omdat de armen en benen al zo’n zwaar gevoel hebben. Het mag dan ook duidelijk zijn, bij twijfel tussen een zware verkoudheid en griep is het vooral belangrijk om de intensiteit van de symptomen onder de loep te nemen. Hoe slecht je je ook bij een gewone verkoudheid kunt voelen, bij een griep is dat doorgaans nog vele malen erger.

Verkoudheid behandelen

Een verkoudheid behandelen is net als bij een echte griep vaak erg moeilijk. Er zijn wel  verschillende medicijnen op de markt terug te vinden die in staat zijn om de symptomen te verzachten waardoor het voor jou als patiënt een stuk comfortabeler wordt. Dat neemt echter niet weg dat de oorzaak van de aandoening op deze manier niet kan worden bestreden waardoor deze vaak enkele dagen tot een week de tijd nodig heeft om te genezen. Dit heeft als logisch gevolg dat je ook zomaar tot een week niet kunt gaan werken of niet naar school kan. Om een zo efficiënt mogelijke behandeling te volgen tegen een verkoudheid en griep is het vooral belangrijk om toch even een arts te contacteren. Wanneer je bijvoorbeeld op het punt staat om op reis te vertrekken of wanneer je een belangrijke dag op op het werk of school hebt is het namelijk niet zo eenvoudig om zomaar thuis te blijven. Een efficiënte behandeling tegen de verkoudheid of griep in kwestie met behulp van een spuitje van de dokter kan dan de oplossing bieden.

Een verkoudheid voorkomen

Griep en een verkoudheid zijn niet altijd te voorkomen. Toch kun je het risico om beide aandoeningen op te lopen zo beperkt mogelijk houden door jezelf bijvoorbeeld goed te kleden. Ook tijdens het najaar en de wintermaanden kan het vaak mooi weer zijn, maar dat neemt niet weg dat we in een ander seizoen zitten dan bijvoorbeeld de zomer. Bijgevolg kan een beperkte kleding er voor zorgen dat je lichaam wordt blootgesteld aan de invloeden van het weer en dat kan zomaar erg problematisch zijn. Wil je met andere woorden een griep en een verkoudheid voorkomen, dan is goede kleding van essentieel belang.