Misselijkheid

Een van de vaakst voorkomende symptomen van griep is misselijkheid. Dat wil echter niet zeggen dat griep altijd gepaard gaat met dit symptoom, al is dat in het merendeel van de gevallen dus wel zo. Misselijkheid is een vervelende aandoening die er voor kan zorgen dat de persoon in kwestie zich echt ziek voelt. Hoewel er verschillende zaken zijn die je kunt doen om de misselijkheid tegen te gaan of te verhelpen vormen ze veelal slechts een verlichting van het symptoom in kwestie waardoor deze niet helemaal verdwijnt. Wat te doen kan bijvoorbeeld sterk afhankelijk zijn van de oorzaak van de misselijkheid. Bent je misselijk omdat je je gewoon niet goed voelt of heb je iets gegeten dat je niet goed kunt verteren? Deze beide oorzaken van misselijkheid zijn compleet verschillend en dus zal ook de manier waarop het aangepakt moet worden verschillen. Heb je griep en krijg je te maken met misselijkheid? Dan kun je de tips in dit artikel gebruiken om de misselijkheid te verhelpen.

Hoe misselijkheid verhelpen?

Mensen met griep hebben sowieso reeds te maken met een zeer ellendig gevoel. Als daar ook nog eens misselijkheid bij komt voelt men zich pas helemaal ziek. Misselijkheid verhelpen is mogelijk door gebruik te maken van bepaalde medicijnen, maar er zijn ook andere trucjes die je kunt toepassen. Een beetje water drinken kan bijvoorbeeld perfect helpen net als de nodige frisse lucht opsnuiven. Probeer ook je hoofd niet teveel te bewegen. Bruuske bewegingen kunnen de hoofdpijn namelijk erger maken. Tot slot is ook een regelmatige ademhaling uiterst belangrijk. Adem regelmatig in en uit en je zult merken dat de misselijkheid meteen een stukje wordt verlicht.

Medicijnen tegen misselijkheid

Er zijn op de markt tegenwoordig verschillende medicijnen tegen misselijkheid terug te vinden die je gewoon kunt halen bij de apotheek of drogist zonder daarvoor een voorschrift nodig te hebben. Het is wel altijd belangrijk om een goed beeld te hebben van de dosis die je precies mag innemen. Een te grote dosis innemen kan schadelijke gevolgen hebben voor je gezondheid. Bij twijfel is het dan ook steeds aangeraden om even contact op te nemen met de huisarts, in het bijzonder wanneer je ook nog andere medicijnen slikt die mogelijks een conflict kunnen geven met het medicijn tegen misselijkheid.