Hoofdpijn

Wie te maken heeft met de griep zal in het merendeel van de gevallen ook last hebben van behoorlijk veel hoofdpijn. Over het algemeen blijft deze pijn de hele dag door aanhouden, maar er kan sprake zijn van pieken. Met andere woorden, het ene ogenblik kan de hoofdpijn een behoorlijk stuk erger zijn dan het andere. Het is op verschillende manieren mogelijk om de hoofdpijn te bestrijden, alleen blijft de belangrijkste behandeling vooral bestaan uit veel rusten. Mensen die te maken hebben met griep voelen zich sowieso ellendig en de hoofdpijn zorgt er voor dat ze niet veel van hun dagelijkse taken kunnen uitvoeren. Heb je met andere woorden te maken met griep en heb je last van hoofdpijn? In dat geval is het zeker en vast een aanrader om met de tips uit dit artikel rekening te houden.

Hoofdpijn in combinatie met nekpijn

Steeds vaker hebben mensen die last hebben van hoofdpijn tijdens de griep ook te maken met pijn aan de nek. Om dit te verzachten kan men er voor kiezen om gebruik te maken van warme kompressen. Deze kompressen kunnen er voor zorgen dat een deel van de pijn wordt bestreden waardoor het voor de patiënt iets comfortabeler wordt en hij bijvoorbeeld veel eenvoudiger in slaap kan geraken. Wat de hoofdpijn namelijk echt op termijn zal verhelpen is veel rusten. Griep is een aandoening die de patiënt in kwestie zich bijzonder zwak laat voelen en ook de hoofdpijn draagt daar beslist haar steentje in bij. Net omwille van deze reden wordt het aangeraden om met griep dus bijvoorbeeld niet te werken of enkele dagen thuis te blijven van school.

Rusten, rusten en nog eens rusten

Griep is een aandoening waar tot op de dag van vandaag nog geen sluitende behandeling voor bestaat. Het advies van de dokter is dan ook steeds “uitzieken” en veel rusten. Dat laatste is bijzonder belangrijk. Omdat griep een gat slaat in het natuurlijke verdedigingsmechanisme van het lichaam verlaagt dit onze weerstand aanzienlijk. Indien je je dan veel in open lucht vertoeft kan dat er voor zorgen dat de griep nog erger wordt en zo dus ook de hoofdpijn. Door te rusten verlicht je niet alleen de hoofdpijn, je zorgt er daarnaast ook nog eens voor dat je lichaam terug op krachten komt om de ziekte te verslaan. Op deze manier kun je je op korte termijn terug beter voelen waardoor je jouw dagelijkse bezigheden terug kunt opnemen. In ieder geval, heb je last van griep en ondervind je ernstige hoofdpijn? Dan is rusten beslist de boodschap!

Verergerde hoofdpijn door hoesten

Een griep gaat bijzonder vaak gepaard met een behoorlijk stevige verkoudheid. Standaard kan de griep reeds hoofdpijn als symptoom hebben, maar dit kan nog erger worden gemaakt door de verkoudheid die optreedt. Wanneer je bijvoorbeeld de hele dag door loopt te hoesten kan ook dat er voor zorgen dat de hoofdpijn erger wordt. Probeer daarom niet alleen de hoofdpijn rechtstreeks aan te pakken, maar probeer ook hoestsiroop in te nemen zodat de hoest kan worden beperkt. Indien de hoofdpijn echt heel erge vormen aanneemt kun je deze verlichten door bijvoorbeeld een warm kompres op je hoofd te leggen. Warmte kan de pijn in de kiem bestrijden waardoor deze aanzienlijk kan worden verlicht. Let op, deze manier van werken zal er niet voor zorgen dat de hoofdpijn volledig wordt weggenomen, ze heeft alleen een verlichtende functie. Verder is het belangrijk om de hoofdpijn steeds goed op te volgen. Mocht deze na een aantal dagen nog niet beter zijn of verder verergeren, dan is het absoluut noodzakelijk om contact op te nemen met een arts.

Medicijnen tegen hoofdpijn?

Er zijn tegenwoordig op de markt verschillende medicijnen terug te vinden die hoofdpijn kunnen bestrijden. Het is echter belangrijk om na te gaan welke van deze medicijnen je wel en welke je beter niet inneemt. Vaak nemen mensen bij griep een combinatie van een pijnstillend en koortswerend middel zoals Dafalgan. Dit medicijn is één van de beste en bekendste op de markt en beschikt over een dubbele werking. In eerste instantie wordt de koorts aangepakt waardoor de persoon in kwestie zich meteen iets beter zal voelen. Daarnaast hebben dergelijke geneesmiddelen eveneens een pijnstillende werking waardoor hoofdpijn tevens op zeer efficiënte wijze kan worden aangepakt. Daar het medicijn ook nog eens verkrijgbaar is in verschillende doseringen is het probleemloos mogelijk om de inname af te stellen aan de hand van geval tot geval. Bij twijfel over de aard van de hoofdpijn of wanneer deze gedurende lange tijd blijft aanhouden wordt het ten stelligste aangeraden om contact op te nemen met een arts. Hij kan je ook een goed inzicht geven in de medicatie die je wel en vooral niet mag innemen.