Voor de Jeugd Dag 2015

05 okt
Locatie Amsterdam
Website www.voordejeugddag.nl

Op maandag 5 oktober 2015 organiseren de ministeries van VWS, VenJ en de VNG voor de derde keer de zeer gewaardeerde ‘Voor de Jeugd Dag’. Op deze dag komen (voormalig) transitiemanagers, beleidsmedewerkers en wethouders van gemeenten, regio’s, samenwerkingsverbanden passend onderwijs, jeugdhulpaanbieders, cliënten- en ouderorganisaties en jongeren bij elkaar. Het is een dag om elkaar te inspireren, te ontmoeten en ideeën uit te wisselen over de transformatie in het jeugd- en onderwijsdomein via toespraken, workshops en informele ontmoetingen.

Hoe kan bijvoorbeeld ondersteuning en jeugdhulp voor kinderen, jongeren en gezinnen worden ingevuld en verbeterd? Hoe kan een gemeente de toegang tot hulp voor kinderen en gezinnen zo goed mogelijk regelen? Hoe kunnen cliënten, jongeren en ouders een volwaardige stem en zinvolle invloed krijgen? Kruip in de huid van de jongeren zelf.

Programma

De naar schatting 1300 deelnemers kunnen kiezen uit meer dan 80 workshops in verschillende paviljoens. In ieder paviljoen gaat het net even anders. Soms spreekt er een topper, dan weer is er een creatieve training of kun je luisteren naar een persoonlijk verhaal of een film kijken. Voor wethouders en bestuurders is er een speciaal bestuurdersprogramma.

 

Plaats een reactie