Logeerweekend vrijdag 18 december t/m zondag 20 december

18 dec
20 dec
Locatie Landal Kaatsheuvel
Website https://www.landal.nl/parken/kaatsheuvel

Welzijn Nederland organiseert logeer weekenden in kleine groepjes klanten (maximaal 5 klanten per groep) met één deskundige begeleider. Het gestructureerde weekendprogramma wordt gekenmerkt door ontspanning in een ongedwongen sfeer. Contacten en vriendschappen worden daardoor gemakkelijker aangegaan en eigen mogelijkheden en onmogelijkheden worden sneller herkend.

Doelstelling van deze logeeropvang is een verblijfsweekend te bieden met lot- en leeftijdsgenoten met deskundige begeleiding waarin tevens doelgericht gewerkt wordt aan doelen van de klant op alle levensgebieden. De begeleiding is gericht op het groeien in zelfredzaamheid. Door middel van ontspannende activiteiten wordt er gewerkt aan het versterken van de sociale vaardigheden,  praktische vaardigheden en het zelfvertrouwen. Het programma is geschikt voor deelnemers vanaf +/- 7 jaar. Door een goede afwisseling van het programma blijft het uitdagend, leuk en leerzaam!

Doelstellingen en middelen

De doelstellingen en middelen waarmee Welzijn Nederland gedurende de opvang werkt zijn o.a. de volgende;

  • Het stimuleren van en ondersteunen van sociale relaties, het kennismaken met nieuwe activiteiten en situaties en het verbeteren van eventuele belemmerende gedragspatronen.
  • Het leren kennen en accepteren van zichzelf mét de kwaliteiten en beperking, middels het samenzijn met leeftijd –en lotgenoten en de ondersteuning van de professionele begeleiding.
  • Een rustmoment bieden voor de jongere, welke even weg kan zijn van de druk die het dagelijks leven met zich meebrengt.
  • Het bieden van een vorm van respijtzorg. Dit omvat een rustmoment voor ouders, broers en zussen, die vaak concessies moeten doen in het belang van de deelnemer en het gezinsleven.

Plaats een reactie