Logeeropvang “De luchtballon” tot 14 jaar en Logeeropvang 14+ vanaf 14 jaar

11 mrt
12 mrt
Locatie Logeeropvang "De Luchtballon": Trambaan 58, 4641PG Ossendrecht en Logeeropvang 14+: Wisselende locaties in Brabant
Website https://www.welzijn.nl/begeleiding-op-maat/logeeropvang-de-luchtballon/ en https://www.welzijn.nl/begeleiding-op-maat/logeeropvang-vanaf-14-jaar/

Voor wie?

Welzijn Nederland biedt hulp, ondersteuning en advies op maat aan kinderen, jongeren, (jong)volwassenen met een zorgvraag en hun familie, vrienden en kennissen. Welzijn Nederland heeft veel ervaring opgebouwd met ontwikkelingsstoornissen (o.a. Autisme en  ADHD), psychische problemen, gedragsstoornissen en opvoedingsvragen.

De logeeropvang “De Luchtballon” is geschikt voor jongeren tot 14 jaar.
Logeeropvang 14+ voor jongeren vanaf 14 jaar.

Hoe?

Welzijn Nederland organiseert logeerweekenden in kleine groepjes klanten (maximaal 5 klanten per groep) met één deskundige begeleider. Het gestructureerde weekendprogramma wordt gekenmerkt door ontspanning in een ongedwongen sfeer. Contacten en vriendschappen worden daardoor gemakkelijker aangegaan en eigen mogelijkheden en onmogelijkheden worden sneller herkend.

Doelstelling van deze logeeropvang is een verblijfsweekend te bieden met lot- en leeftijdsgenoten met deskundige begeleiding waarin tevens doelgericht gewerkt wordt aan doelen van de klant op alle levensgebieden. De begeleiding is gericht op het groeien in zelfredzaamheid. Door middel van ontspannende activiteiten wordt er gewerkt aan het versterken van de sociale vaardigheden,  praktische vaardigheden en het zelfvertrouwen. Het programma is geschikt voor deelnemers vanaf +/- 8 jaar. Door een goede afwisseling van het programma blijft het uitdagend, leuk en leerzaam!

Doelstellingen en middelen

De doelstellingen en middelen waarmee Welzijn Nederland gedurende de opvang werkt zijn o.a. de volgende;

  • Het stimuleren van en ondersteunen van sociale relaties, het kennismaken met nieuwe activiteiten en situaties en het verbeteren van eventuele belemmerende gedragspatronen.
  • Het leren kennen en accepteren van zichzelf mét de kwaliteiten en beperking, middels het samenzijn met leeftijd –en lotgenoten en de ondersteuning van de professionele begeleiding.
  • Een rustmoment bieden voor de jongere, welke even weg kan zijn van de druk die het dagelijks leven met zich meebrengt.
  • Het bieden van een vorm van respijtzorg. Dit omvat een rustmoment voor ouders, broers en zussen, die vaak concessies moeten doen in het belang van de deelnemer en het gezinsleven.

Wanneer en waar?

De logeeropvang de “Luchtballon” tot 14 jaar vindt plaats tijdens  de weekenden en vakanties.  We maken gebruik van onze locatie in Ossendrecht. Adres: Trambaan 58, 4641PG Ossendrecht. Het terrein van de Paasheuvelgroep “de Luchtballon”.

Bij de logeeropvang 14+ maken gebruik van wisselende locaties in Brabant. We maken gebruik van bungalowparken in Brabant. O.a.:

  • RCN Vakantiepark de Flaasbloem – Flaasdijk 1, 4861 RC Chaam, Nederland
  • Villapark Panjevaart, Haspelstraat 30, 4741 SH Hoeven, Nederland
  • Vakantiepark Beekse Bergen, Beekse Bergen 1, 5081 NJ Hilvarenbeek, Nederland
  • Landal Duc de Brabant, Westelbeersedijk 6, 5087 TK Diessen-Baarschot, Nederland

Voor de 14+ groep kiezen we voor wisselende locaties daar onze ervaring is dat deze groep meer wil worden uitgedaagd. Een vaste locatie wordt vaak als saai ervaren op langere termijn. De keuze van het park wordt bepaald aan de hand van het jaargetijde i.v.m. activiteiten en aanbod/promoties van de parken.

Plaats een reactie