Bijeenkomst Platform Sociale Netwerken

19 jun
Locatie Vilans, Catharijnesingel 47 in Utrecht, vergaderzaal -1.2 en -1.3
Website http://www.vilans.nl/agenda-bijeenkomst-platform-sociale-netwerken.html

Mensen met beperkingen helpen bij het opbouwen en versterken van hun sociale contacten, dat is het doel van het Platform Sociale Netwerken.

Iedereen die een bijdrage wil leveren aan sociale netwerken van mensen met beperkingen is welkom bij het Platform Sociale Netwerken. Zo kunnen we kennis en ervaring met elkaar delen en ervoor zorgen dat mensen met een beperking mee kunnen doen in de maatschappij. Het platform is in 2000 ontstaan, inmiddels is er een vaste kern van deelnemers en een grote wisselende interessegroep. Het Platform Sociale Netwerken komt 4 keer per jaar bij elkaar.

Resultaat

Delen van kennis en ervaringen met het opbouwen, ondersteunen, in stand houden en versterken van een sociaal netwerk van mensen met beperkingen.

Inhoud

Deelnemers bepalen zelf de inhoud. Meestal nodigen we één of meer sprekers uit. We bespreken relevante onderwerpen zoals ondersteuning in en met de samenleving (inclusie). Het platform ‘bedruipt’ zichzelf. Wij zorgen voor vergaderruimte. Onafhankelijk voorzitter het Platform Sociale Netwerken is Walter MacLennan.

De nieuwe zorgmedewerker staat centraal in deze bijeenkomst. Er komen antwoorden op vragen als: Hoe ziet de nieuwe zorgmedewerker eruit? Hoe werkt u als nieuwe zorgmedewerker? Met welke dilemma’s heeft u te maken?Vernieuwend zorgen vraagt om een andere mindset en nieuwe vaardigheden.

Jeroen Schumacher en Larix Bouwman nemen u mee in dit gedachtegoed. Op basis van onderzoek onder zorgmedewerkers zetten zij uiteen met welke nieuwe relaties de zorgmedewerker te maken heeft. Omgaan met familie, de mantelzorger en het sociale netwerk zijn daarbij van belang. Maar uiteraard wordt de relatie met de cliënt ook anders.

Voor wie: Mensen die werken aan het bevorderen van maatschappelijke integratie van mensen met een beperking en hun ervaring en kennis willen delen.

Kosten: Deelname is gratis.

Plaats een reactie