Werk/dagbesteding en logeeropvang op Vakantiecomplex De Luchtballon in buurtschap Calfven in samenwerking met de Paasheuvelgroep.

Welzijn Nederland is blij om in samenwerking met De Paasheuvelgroep vanaf 2017 weer kinderen, jongeren en (jong)volwassenen met een zorgvraag weer te kunnen laten terugkeren naar het Vakantiecomplex De Luchtballon in buurtschap Calfven.

Vanaf 2017 is het de bedoeling om op het vakantiecomplex De luchtballon weer maandelijks een logeerweekend aan te bieden voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een zorgvraag. Het programma is geschikt voor deelnemers vanaf +/- 10 jaar. De deelnemers worden ingedeeld naar leeftijd in overleg. Door een goede afwisseling van activiteiten in de begeleiding blijft het uitdagend, leuk en leerzaam! Meer informatie over de logeeropvang.

Werk/Dagbesteding afdeling groen Paalheuvelgroep Ossendrecht

Naast de logeeropvang start ook de Werk/Dagbesteding afdeling groen Paalheuvelgroep Ossendrecht. De werk/dagbesteding groep groen van Welzijn Nederland werkt samen met de collega’s van de Paalheuvelgroep aan het onderhoud van het terrein, de gebouwen en de tipi kampen. Mensen die graag buiten zijn en in staat zijn fysieke arbeid te verrichten, kunnen terecht bij de afdeling groen Paasheuvelgroep in Ossendrecht van Welzijn Nederland. Er kan sprake zijn van een ontwikkelingsstoornis (o.a. Autisme en  ADHD), psychische problematiek, gedragsstoornis ect. De doelstelling van de afdeling groen Paasheuvelgroep Ossendrecht is dat zorgvragers op een actieve en zinvolle manier zo volwaardig mogelijk deelnemen aan de samenleving. De mogelijkheden en talenten van de zorgvragers staan centraal. Meer informatie werk / dagbesteding.

Over Stichting Paasheuvelgroep:
Stichting Paasheuvelgroep is het resultaat van de fusie van Stichting Jeugd buitenverblijven en de Paasheuvelgroep in 2010. Die fusie was destijds een logische stap voor beide partijen gegeven de sociale wortels van de organisaties. De Paasheuvelgroep is in 1922 opgericht vanuit het socialisme met als doelstelling om de stadsjeugd kennis te laten maken met normen, waarden en wat het behelst om samen te werken, alles in een natuurlijke omgeving.

Over Welzijn Nederland:
Welzijn Nederland biedt hulp en ondersteuning op maat aan kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een zorgvraag en hun omgeving. Welzijn Nederland heeft ervaring met en heeft expertise opgebouwd binnen ontwikkelingsstoornissen (o.a. Autisme en  ADHD), psychische problemen, gedragsstoornissen en opvoedingsvragen.

Plaats een reactie