Zorgverzekering vergelijken

Een slimme keuze: je zorgverzekering vergelijken. Uit ervaring weer ik dat jij zonder veel moeite tientallen tot honderden euro’s per jaar kunt besparen op jouw zorgverzekering.

Direct onder deze paragrafen kun je beginnen met vergelijken. Alle zorgverzekeringen zijn in de module aanwezig. Jij hoeft alleen maar de beste zorgverzekering voor jouw situatie te kiezen. Dit proces heb ik alvast erg gemakkelijk voor je gemaakt.

Hoe ga je te werk?

Vul jouw gegevens in en bekijk direct de beste zorgverzekering, maar ook de goedkoopste zorgverzekering die past bij jouw situatie. Vervolgens klik je op de button bij de desbetreffende zorgverzekering en kun je deze direct afsluiten. Na het klikken word je direct naar de website van de zorgaanbieder gestuurd. Op deze website kun je de zorgverzekering afsluiten. De makkelijkste manier om tientallen tot honderden euro’s per jaar te besparen. Ga direct zelf aan de slag en vind het beste aanbod voor jouw persoonlijke situatie.
<

Wat is een zorgverzekering?

Een zorgverzekering, ook wel ziektekostenverzekering genoemd, is bedoeld voor het dekken van ziektekosten. Specifiek: deze verzekering dekt bijvoorbeeld de kosten van een bezoek aan de huisarts of de medicijnen die je slikt. Een ziektekostenverzekering kent die verschillende onderdelen: een basisverzekering, de aanvullende verzekering en de tandartsverzekering. De eerstgenoemde is verplicht, in tegenstelling tot de laatste twee.

De basisverzekering

De basisverzekering is bedoeld voor het dekken van alle standaardkosten. Denk hierbij aan een huisartsbezoek, een opname in het ziekenhuis of een apotheek. Een basisverzekering is verplicht voor iedereen die in Nederland woont of werkt, ook wanneer hij of zij ook een ziektekostenverzekering heeft in het thuisland. Nederlandse verzekeringen hebben een acceptatieplicht, wat betekent dat zij iedereen moeten accepteren voor de basisverzekering.

De aanvullende zorgverzekering

Met een aanvullende zorgverzekering heb je de mogelijkheid jezelf te verzekeren tegen ziektekosten die niet gedekt worden door een normale zorgverzekering. Voor een aanvullende zorgverzekering geldt geen acceptatieplicht, dit betekent dat de verzekeraar de mogelijkheid heeft om iemand te weigeren. Bijvoorbeeld omdat de persoon in een risicogroep valt en daarmee de premie te ver opdrijft.

De tandartsverzekering

Een tandartsverzekering is een aanvulling op de basisverzekering. De verzekering dekt specifieke kosten van mondzorg. Een verzekeraar heeft geen acceptatieplicht voor de tandartsverzekering, wat betekent dat zij het recht hebben om iemand te weigeren.

Een weloverwogen keuze met vijf extra tips

  • Bepaal jouw eigen risico. Denk je in het komende jaar veel ziektekosten te maken of ben je juist iemand die geen risico loopt en nooit ziektekosten maakt. Een hoog eigen risico betekent een lage premie en vice versa.
  • Kies jij voor een internetpolis? Een internetpolis is een ziektekostenverzekering, waarbij alles via internet geregeld wordt. De premie is logischerwijs ook lager, maar bij problemen zul je meer moeite moeten doen om de verzekeraar te bereiken.
  • Biedt de verzekeraar wachtlijstbemiddeling? Vaak ontstaan wachttijden voor specialistische zorg, erg vervelend wanneer je snel geholpen wil worden. Er zijn verzekeraars die ook kijken naar andere ziekenhuizen en instellingen en voor jou op zoek gaan naar andere zorgaanbieders.
  • Tandartsverzekering of niet? Premies voor aanvullende tandartsverzekeringen blijven stijgen. De vraag is dan ook in hoeverre een tandartsverzekering voor jou interessant is. Heb je een gezond gebit, dan kun je vaak prima één à twee keer per jaar naar de tandarts en die zelf betalen.
  • Let op bij het opzeggen van je verzekering. Voordat je jouw oude verzekering opzegt moet je zeker zijn dat jouw nieuwe verzekering jouw heeft geaccepteerd voor de aanvullende verzekeringen. Tot slot moet je bij sommige verzekeraars de basisverzekering en de aanvullende pakketten apart opzeggen. Zorg ervoor dat je niet ongevraagd met dit abonnement blijft zitten.

Zorgverzekering afsluiten

Inmiddels ken je alle verschillende zorgverzekeringen. Een zorgverzekering afsluiten die past bij jouw situatie zal dan ook geen grote problemen meer opleveren. Heb je hierboven al een persoonlijk aanbod van mij ontvangen, bekijk dan welk aanbod het beste matcht met jouw wensen en behoeften. Heb je dit nog niet gedaan en wil je ook tientallen euro’s per jaar besparen op jouw ziektekostenverzekering? Vul meteen jouw gegevens in en bekijk welke zorgverzekering voor jou het beste aanbod heeft. De zorgverzekering afsluiten doe je vervolgens in slechts een paar stappen, waarna jouw maandlasten substantieel omlaag gaan.

Plaats een reactie