Mogelijk ruimere compensatieregeling PGB

Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) bekijkt of er een ruimere compensatieregeling PGB kan komen voor mensen die de dupe zijn geworden van de problemen met de uitbetaling van persoonsgebonden budgetten (pgb’s).
Het kabinet maakte vrijdag bekend dat het tussen de 15 en 20 miljoen euro uittrekt voor compensatie. Pgb-houders en hun zorgverleners zouden daardoor een eenmalige vergoeding kunnen krijgen als ze minimaal 66 euro schade hebben gelopen door het pgb-debacle. De bewindsman kijkt nu nog eens naar de hoogte van de uit te keren bedragen en onderzoekt of de drempel van 66 euro omlaag kan.

Voor mensen die veel meer schade hebben geleden komt nog dit jaar een maatwerkoplossing, zei Van Rijn maandag in overleg met de Tweede Kamer. Onder meer SP, CDA , ChristenUnie en GroenLinks drongen er bij Van Rijn op aan nog eens naar de regeling te kijken.

Sinds de Sociale Verzekeringsbank (SVB) begin dit jaar verantwoordelijk werd voor de uitbetaling van pgb’s, zijn er enorme problemen. Zorgverleners krijgen geregeld te laat of helemaal niet uitbetaald. De problemen zijn nog steeds niet helemaal opgelost. Van Rijn onderzoekt hoe het betalingssysteem kan worden verbeterd.

Bron: AD

Plaats een reactie