De geneeskrachtige zonnebloempitten

Wist jij dat zonnebloempitten ontzettend goed voor je zijn? Het is een perfect detox-middel en een cholesterolverlager. Gezond en lekker, dat zijn de pitten van de zonnebloem. Eet een handje van deze pitjes en je krijgt een goede hoeveelheid vitaminen en mineralen binnen, daarnaast is het ook gewoon erg lekker.

Goed voor het lichaam

Vitamines zitten er genoeg in een kleine zonnebloempit, met name vitamine E en B. Wist jij dat vitamine E goed is voor herstel? Er zitten antioxidanten in en dat is een groot pluspunt. Als je zestig gram van deze pitjes hebt gegeten, dan heb je al voldoende vitamine E binnengekregen voor de gehele dag. Daarnaast helpt het ook bij ziektes als artrose en astma.

Je zal het niet zo snel verwachten, maar er zitten ook mineralen in zo’n pit. Dan moet je denken aan bijvoorbeeld Mangaan en magnesium. Als klap op de vuurpijl krijg je ook aminozuur binnen, dit is helemaal top wanneer je op een bepaald conditieniveau wilt blijven.

Genezen door zonnebloempitten 

Door het nuttigen van zonnebloempitten zal het risico op darmkanker drastisch worden verlaagd, het is ook goed tegen aderverkalking. Zonnebloempitten zijn in veel producten verwerkt, maar die behalen bij lange na niet het effect dat de pit zelf heeft. Wij raden iedereen daarom aan om voor de ‘gewone’ zonnebloempit te kiezen.

Mineralen 

Heb jij vaak nerveus? Ook dan is de zonnebloempit een ideale uitkomst. In de pit zit namelijk een goede hoeveelheid magnesium en dat is weer perfect voor de zenuwen. Het is ook goed tegen hoofdpijn, een te hoge bloeddruk en astma.

Plaats een reactie