Oppositie zegt dat Van Rijn politieke doodzonde begaat

Martin van Rijn staatssecretaris van Volksgezondheid heeft in de Tweede Kamer de oppositie niet overtuigd dat hij de Kamer vorig najaar goed en volledig heeft geïnformeerd over mogelijke problemen rond het persoonsgebonden budget (pgb).

Van Rijn zelf zelf is het hier niet mee eens. Het onjuist of onvolledig informeren van de Kamer geldt op het Binnenhof als een politieke doodzonde.

Al voor de zesde keer staat Van Rijn al weer in de Tweede Kamer  zich te verantwoorden over de problemen met het persoonsgebonden budget (pgb). Schoorvoetend moest hij toegeven dat de uitvoeringsfase onzorgvuldig en fout is verlopen.

De oppositie eist tijdens het grote debat opheldering van de staatssecretaris: hij heeft de Kamer misleid. De uitbetalingsproblemen met zorgbudgetten zijn nog niet opgelost.  Nog steeds wachten tienduizenden Nederlanders op uitbetaling van hun declaraties.

Oppositiepartijen als het CDA, D66, SP, PVV en GroenLinks verwijten Van Rijn dat hij te vroeg en onzorgvuldig, het nieuwe systeem er heeft doorgedrukt, zonder overleg en inspraak.

Onderzoek
Van Rijn heeft de Sociale Verzekeringsbank opdracht gegeven onderzoek te doen naar de declaraties die niet worden betaald.

Bron: AD

Plaats een reactie