Ketamine

Ketamine is een relatief nieuwe drug, het bestaat sinds 1962. Het stofje heeft al een aantal bijnamen gekregen: Keta, K en Special K. De bedenker/ontwikkelaar van de drug is Craig Newlands. Hoewel het een ‘jonge’ drug is, gaat het om een zeer zware drug.

Ketamine werd vroeger voornamelijk gebruikt als verdovingsmiddel. Depressiviteit werd ook tegengegaan met ketamine. Het is een krachtig middel, maar werkt relatief kort. Het duurde tot ver in de jaren zeventig voordat het stofje gebruikt werd als een drug. Vooral bij de feestgangers nam de drug in populariteit toe. Toch heeft het een andere werking dan de drugs die wij vandaag de dag kennen als partydrug. Het stofje zorgt ervoor dat pijn onderdrukt wordt. Het is geen opwekkende drug, waar je goed tekeer van kan gaan. Momenteel kent de drug vooral zijn gebruik voordat iemand naar een feest gaat.

Prijs:

Je betaald al snel dertig tot veertig euro voor een gram ketamine.
De afhankelijkheidsscore van de drug ligt om en nabij de 1,5.

Het werkingsproces:

Ketamine is een drug dat gesnoven moet worden. Het doet al snel denken aan cocaine, omdat het in een poedervorm komt. Ketamine heeft een bittere smaak, ook vergelijkbaar met het opwekkende stofje cocaine. Je merkt de werking van de drug op ongeveer enkele minuten na inname, dit kan uitlopen tot vijftien minuten. De werking duurt ongeveer een uur, dit ligt aan de persoon die het inneemt. Er bestaat ook een vloeibare vorm, hierdoor zal je effect sneller ervaren. Het is wel een gevaarlijke manier van inname, alle drugs die met een naald worden ingebracht brengen risico’s met zich mee. Vandaag de dag zie je deze vorm van inname steeds minder.

Als je een kleine hoeveelheid ketamine gebruikt, dan zal je een licht opwekkend gevoel ervaren. Grote hoeveelheden veranderen de werking, je zal ook hallucinaties ervaren. Het kan twee kanten opgaan, of je kickt erop of je gaat het simpelweg haten. Het gebeurd zelden tot nooit dat iemand een middenweg zal vinden.

Tegenwoordig gebruiken ze ketamine ook voor het verdoven van dieren. Het is en blijft een verdovingsmiddel, uitkijken dat er geen verslaving ontstaat.

Plaats een reactie