Wijn is net zo goed voor je als sporten

Volgens onderzoekers is wijn net zo goed voor je als sporten. Dat is natuurlijk een onderzoek met een uitkomst waar we heel blij mee zouden mogen zijn, of moeten we die met een korreltje zout nemen? Met name over rode wijn wordt veel gespeculeerd. Is rode wijn nog wel of toch niet goed voor je? Op de University of Alberta is een onderzoek gedaan waar een antwoord uit kwam waar we heel blij mee mogen zijn. Uit dat onderzoek blijkt namelijk dat rode wijn net zo goed voor je is als een sessie in de sportschool.

Die uitkomst lijkt misschien een beetje overdreven, maar volgens de onderzoekers is de reden daarvan het stofje resveratrol.  Resveratrol is een antioxidant dat een positieve invloed op je hart, je spieren en je botten heeft. Klaarblijkelijk is dat zelfs in dezelfde mate als een goede workout in de sportschool dat zou hebben. Volgens de onderzoekers is resvertrol zelfs een dermate sterke antioxidant dat het kan helpen tegen diabetes. Het onderzoek is uitgevoerd op ratten en daar waren de resultaten zeer positief. Binnenkort wordt het ook op mensen uitgetest.

Je huisarts zal je echter niet snel aanraden (rode ) wijn te drinken, want wijn bevat ook alcohol en dat is nog steeds een schadelijke stof. Alleen bij één glaasje wijn per dag is het effect echter wel positief.

Plaats een reactie